ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ

Γράφοντας για τους ανθρώπους που αγαπάμε τις άγιες ημέρες του Πάσχα είναι σαν να κάνουμε απολογισμό των θετικών στοιχείων που απαρτίζουν τη ζωή μας. Αποτελεί έναν τρόπο με τον οποίο αποδεικνύουμε πως κάνουμε πράξη την συμβουλή που μας έδιναν από μικρή ηλικία: Να εκτιμούμε αυτά που έχουμε.

Είμαστε καλά, λοιπόν, εμείς που έχουμε εκείνον τον άνθρωπο που εμείς επιλέξαμε να μας καλημερίζει. Ακόμη πιο καλά είμαστε εμείς που ανοίγοντας τα μάτια μας βλέπουμε μπροστά μας ένα όμορφο χαμόγελο ενός μικρού εισβολέα στο κρεβάτι που μεσονύχτια ένιωσε ανασφαλής.

Είμαστε καλά, εμείς που έχουμε εκείνον τον συνάδελφο που μας φτιάχνει την μέρα με τα αστεία του και με εκείνον τον διεθνολόγο που θα μας ανοίξει τους ορίζοντες για να δούμε κάτι πέραν από το αυτονόητο.

Είμαστε καλά εμείς που κάνουμε αυτό που αγαπάμε και πληρωνόμαστε. Εμείς που παλεύουμε για να νικήσουμε τη ρουτίνα γιατί δεν συμβιβαζόμαστε εύκολα.

Είμαστε καλά εμείς που ανάβουμε ένα κερί στην εκκλησία σχηματίζοντας μπροστά μας την εικόνα όλων εκείνων που μας στάθηκαν στα δύσκολα και που διασκέδασαν μαζί μας στα εύκολα.

Αυτοί όλοι είμαστε εμείς.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s