Ανάλυση

ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΞΥΠΝΑ Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΠΑΓΩΣΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ. Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΙΑ ΖΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ ΔΕΙΛΙΑΣ»

Ένας νεαρός άντρας έσπειρε τον θάνατο σε μια εκδήλωση που έμεινε στη μνήμη των μικρών σε ηλικία παρευρισκομένων για τους λάθος λόγους και σε μια κοινότητα, όπου μέχρι πριν από μερικές ημέρες οι πολίτες της πίστευαν ότι η τρομοκρατία δεν θα χτυπούσε την πόλη τους

Αθώοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και μόλις λίγο πριν ολοκληρωθεί η συναυλία μιας τραγουδίστριας, που το νεανικό κοινό «αγκάλιασε» παγκοσμίως. Η Αριάνα Γκράντε, ένα 23χρονο κορίτσι, κατάφερε να σπάσει σειρά ρεκόρ στη μουσική βιομηχανία, αλλά στην καριέρα της η 22α Μαΐου του 2017 θα γραφτεί με μαύρα γράμματα.

Η επίθεση της μαύρης Δευτέρας ήταν μια από τις πιο αιματηρές που έζησε η Βρετανία. Ο τζιχαντιστής τρομοκράτης ήθελε να σκοτώσει μικρά παιδιά και εφήβους, κάτι που μαρτυρούν ο χώρος, η χρονική στιγμή αλλά και η κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού. Για άλλη μια φορά τα τρία καίρια αυτά στοιχεία αποδεικνύουν πως οι ισλαμιστές στόχευαν όσο πιο μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Πρωτοδημοσιεύτηκε στη Σημερινή της Κυριακής